Zašto koristimo Android aplikacije

Mobilnost = vreme je novac. Baš iz tog razloga ljudi svakodnevno koriste svoje pametne telefone kako bi u različitim situacijama završavali razne poslove na brz i lak način. Uz pomoć pametnih telefona danas je omogućena komunikacija sa bilo kime, bilo gde, bilo kada putem sms poruka, pozivom ili video komunikacijom; omogućeno je slanje elektronske pošte, slušanje muzike, fotografisanje, surfovanje internetom, korišćenje mapa, pa čak i programiranje. Sve nabrojane opcije omogućavaju lakšu komunikaciju i poslovanje nego što je to bio slučaj na tradicionalan način uz pomoć desktop računara u kancelarijama tj u zatvorenom prostoru.

 

Najčešće korišćene Android aplikacije:

 

 

Prema istraživanjima koja se svakodnevno obavljaju, najčešće korišćene Android aplikacije su social media aplikacije tj aplikacije za društvene mreže kao što su facebook, twitter, linkedIn. Korisnici pametnih telefona svakodnevno postave preko milijardu statusa, fotografija i video materijala na svoje profile na društvenim mrežama.

Pored social media aplikacija, aplikacije koje koriste GPS na pametnim telefonima su takođe jako popularne među korisnicima. GPS aplikacije kao što su google maps za korisnike koji su u pokretu mogu biti jako korisne. 

Pročitajte još i:

Dizajn android aplikacije ; Android aplikacije - istorijski razvoj ; Pouzdanost android aplikacije ; Izrada android aplikacija

Pošaljite Besplatan Upit