Dodeljene nagrade za najbolje Android aplikacije

U utorak, 05.02.2013. godine u Beogradu, kompanija Telekom Srbija dodelila je nagrade za najbolje Android aplikacije u okviru konkursa organizovanog za učenike beogradske Matematičke gimnazije.

Na nagradno putovanje (Svetski kongres mobilne telefonije u Barseloni) otići će tim Miloša Stanojevića i Andreja Ivaškovića - "The Generators". Njihova pobednička aplikacija nazvana "Gone Horribly Wrong" jeste mešavina puzle i platformske igrice gde protagonista u ulozi poštara ima odgovornost da isporuči važan paket. Ova dva talentovana mladića imaće priliku da na spomenutom kongresu prošire svoja znanja i izvešte se za nove ideje.

Drugo mesto odnela je aplikacija "Termalne sonde" koja pruža mogućnost nadziranja temperature u prostoru u kome su smeštene sonde.

Treće mesto otišlo je dvema aplikacijama: prva nosi naziv "Katapult" i predstavlja aplikaciju u kojoj se katapultom brani utvrđenje, dok druga, "MNM poruka", dozvoljava slanje ćiriličnih SMS poruka uz korišćenje manjeg broja karaktera.

Bez nagrade, ali posebno pohvaljen, ostao je tim čija aplikacija "Ludicrous" služi za puštanje muzike.

Ovo takmičenje jeste nastavak dugogodišnje saradnje Telekoma Srbija i Matematičke gimnazije i drugi je po redu konkurs ovog tipa.
''Ova saradnja ne ogleda se samo kroz podršku koju dajemo učenicima za učešće na domaćim i svetskim takmičenjima, odakle se vraćaju sa medaljama, već je i podrška obrazovanju, jer kroz projekat konkursa učenici mogu da prošire znanja o mobilnim komunkacijama'', rekla je Marija Bošković, direktorka sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija.

Interesovanje učenika za ovaj konkurs bio je veći nego prošle godine u šta nas je uverio direktor Matematičke gimnazije, Srđan Ognjanović.

Pošaljite Besplatan Upit